Vilka är de negativa aspekterna av skrapgolvslösningar?

Den etablerade tekniken ser ut på ett sätt och det Pekotek gör är att utmana branschen. Så vad är nackdelarna med den etablerade skrapgolvstekniken för blästerrum?

Hur fungerar traditionella skrapgolv i blästerhallar?

Med hjälp av gummiskrapor flyttas blästermedlet till en uppsamling, t.ex. en golvgrop för vidare transport för återanvändning. Ibland ingår också skruvtransportörer, elevatorer eller andra tekniska lösningar för att flytta blästermedlet från golvet till återvinning.

Vilka nackdelar har traditionella lösningar med skrapgolv i rum för blästring?

Det är ingen tvekan att lösningar med skrapgolv har en erkänd ställning och att de fungerar, de har varit bruk säkert i närmare 50 år.

Dock jämfört med ny och mer modern teknik har den nackdelar, det handlar främst om att den äldre skrapgolvslösningen har fler rörliga delar vilket ger mer att underhålla och högre driftskostnad.

Nedan bild visar med röda markeringar överst en traditionell lösning med 5 rörliga delar / moment och den mer moderna lösningen från Pekotek med två rörliga punkter som driver blästermedlet till återvinningen:

Jfr- Pekotek - Skrapgolv

Slutsats om traditionella skrapgolv i blästerhallar

Slutsatsen blir att det finns tydliga nackdelar med skrapgolv.
Vill du veta mer hur Pekoteks moderna lösning fungerar? I denna artikel berättar vi mer om det smarta i den patenterade tekniken som Pekotek arbetar med.

pekotek_logo

Har du en fråga om Pekoteks produkter och lösningar

Har du en fråga som inte är besvarad, skicka in den här så återkommer vi.

Kan vi hjälpa dig?