Är Pekoteks lösningar etablerade och testade av industrin?

En fråga som ibland dyker upp på svenska marknaden är hur etablerade Pekoteks produkter är och om de blivit prövade av industrin under en längre tid.

Mer specifikt gäller frågan främst den patenterade tekniken med luftdriven återvinning av blästermedel i större blästerhallar. Man kan förstå frågan eftersom den utmanar befintliga lösningar som varit bruk under lång tid.

Vad är det som gör Pekoteks lösning så fördelaktig?

Det enkla svaret är att den minskar behovet av underhåll, spar energi och ger en ökad flexibilitet när det kommer till val av blästermedel.

Hur lösningen fungerar i detalj och vad det är som gör den smart förklarar vi mer i dessa artiklar:
Vad gör Pekotek tekniken så smart?
Hur fungerar luftcirkulationen och materialåtervinningen i Pekoteks blästerhallar?

Är tekniken i drift på andra håll?

Pekotek Oy är ett finskt företag i Joensuu grundat 1983 som tillverkar industriella ytbehandlingssystem och utrustning. Man tillverkar system på beställning efter kundspecifika önskemål och produktionsbehov med fokus på kvalitet, hållbarhet och energibesparing.

Pekotek har levererat över 400 system till industrin i Finland och till flera länder i Europa. Bland kunderna märks VR, ABB, Bombardier, Kalmar, Sandvik, Ponsse, Ruukki, Konecranes, Metso, FSP, Löfs, Alucrom, Carelia Corro, osv.

Är den slitstark och hållbar under många år?

Flera av de blästerhallar man installerade i början av 1980-talet är faktiskt fortfarande i drift.

Läs tex om kundcaset Ponsse där Pekotek bla levererat en blästringslösning som varit i drift i mer än 20 år. Ponsse är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner. Vi har också moderniserat denna linje och t.ex. utökat blästringsanläggningen vid flera tillfällen.

Du kan tryggt lita på lösningar från Pekotek

Med Pekotek får du en leverantör som kan leverera mångsidiga lösningar för ytbehandling och som är engagerad i dig som kund.

På Richard Steen känner vi till Pekotek sedan många år och har valt steget att bli återförsäljare för deras produkter då vi fullt ut litar på tekniken och teamet bakom Pekotek.

pekotek_logo

Har du en fråga om Pekoteks produkter och lösningar

Har du en fråga som inte är besvarad, skicka in den här så återkommer vi.

Kan vi hjälpa dig?