Referens - Midroc Alucrom i Göteborg

Pekotek levererar blästringslösning till Midroc Alucrom AB

Pekotek levererade en mobil blästringslösning till Midroc Alucrom AB i Sverige under 2019

Leveransen inkluderade en mobil utrustningsrumslösning för blästermedel med återvinning och modernisering av uppsamlingsgolvet.

Målet var kostnadsbesparingar, flexibilitet och miljövänlighet

Sveriges största ytbehandlingsoperatör Midroc Alucrom AB investerade hösten 2019 i en transportabel container för blästringsutrustningar och ett innovativt system för återvinning av blästermedel till ytbehandlingsanläggningen i Arendal, Göteborg.

Målet var kostnadsbesparingar, flexibilitet och miljövänlighet. Finländska Pekotek levererade lösningen.

pekotek_logo

Pekotek har över 400 enheter för ytbehandling i drift och har över 25 års erfarenhet av pålitlig och effektiv produktion med hög användarupplevelse.

Alucrom-logo
Midroc Alucrom är en av Sveriges främsta rostskyddsentreprenörer med verksamhet på flera platser i Sverige, Finland och Polen.

Problemet

Bakgrunden var att ytbehandlingsutrustningen på Arendals produktionsanläggning behövde moderniseras.

Det var en stor utmaning, eftersom en av Sveriges största industrihallar för ytbehandling ligger i Arendal, med en yta som täcker ett område på 1 800 kvadratmeter och en gårdsyta på 7 300 kvadratmeter.

Det fanns många alternativ på bordet. Ett alternativ var att installera nya fasta ytbehandlingsutrustningar i utrustningsrummet och till och med bygga en ny ytbehandlings-hall istället för den gamla. Ett annat alternativ som man övervägde var att flytta till en annan industrifastighet och bygga en ny anläggning för sina ytbehandlingsutrustningar.

Lösningen

Pekotek erbjöd Midroc Alucrom en transportabel container för blästringsutrustningar och ett enkelt och tillförlitligt system för återvinning av blästermedel inne i industrihallen utan mekaniska transportörer. 

Anläggningens transporterbarhet leder till flexibilitet och kostnadsbesparingar, containerlösningen kan vid behov snabbt transporteras till ett projektområde, till och med på en dag.

Pekoteks unika system för återvinning av blästermedel som grundar sig på luftflöde är patenterat. Den enkla och felsäkra tekniken med låg energiförbrukning passar bra i en kompakt container, och Pekoteks egen design och tillverkning möjliggör kundanpassade speciallösningar.

Vi uppskattade att Pekotek tillverkade containern som måttbeställning efter våra specifi-kationer och produktionsbehov. Noggrann design säkerställde att leveransen av containern skedde i rätt tid och med minimala driftstopp.

Pekotek använde ett helt annat tillvägagångssätt än andra lösningsleverantörer, de la fokus på våra processer och försökte hitta en skräddarsydd lösning snarare än att kräva till exempel rivning av en befintlig industrihall och byggande av en ny förutom nya ytbehandlingsutrustningar.

Robert Finnilä, chef för Midroc Alucrom AB:s ytbehandlingsanläggning i Göteborg.

Några företag som kör lösningar från Pekotek

Alucrom-logo

Göteborg

Mobil blästringslösning till Midroc Alucrom AB 2019. 

ABB-logo

Finland & Estland

Sex ytbehandlingslinjer till ABB under 2006 och 2020.

SSAB-Svenskt-Stål-AB-Logga

SSAB

Tre linjer för ytbehandling av stålkonstruktioner.

John-Deere-Logo

Joensuu, Finland

Målningsanläggning till fabrik för skogsmaskiner.

Ponsse-logo

Vieremä, Finland

Automatisk anläggning för spårmålning och blästring.

Kunskapsbank

Svar på frågor om Pekoteks innovativa teknik och lösningar

Richard Steen AB har 50 års erfarenhet av Ytbehandling

Blästring & Målning i blodet!

Richard Steen Svenska AB registrerades 1972 som ett dotterbolag till Richard Steen & Sønn AS i Oslo. Verksamheten startade med slungrensmaskiner och kompletta blästermålningslinjer. Företaget drivs idag som ett familjeföretag av Anna-Carin och Mats Englund.

Sedan 2022 har vi agentur i Sverige för Pekoteks blästerrum och sprutmålningshallar.

Mats-Englund-1
richard-steen-logotyp

Över 50 års erfarenhet av arbeten med blästermaskiner, sprutmålning, slungrensmaskiner, stans- och klippsystem, borrar och sågar.

Mats Englund
+46 703-296222
mats@richardsteen.se

Kan vi hjälpa dig?