Richard Steen AB - Kvalitet, trygghet, tillgänglighet och utveckling

Med över 50 års erfarenhet utför vi arbeten med blästermaskiner, slungrensmaskiner, sprutmålning, stans- och klippsystem, borrar och sågar.

richard-steen-logotyp

Richard Steen AB – Återförsäljare för metallindustrin

50 års erfarenhet av arbeten med blästermaskiner, lackering, slungrensmaskiner, stans- och klippsystem, borrar och sågar.

Om oss och vår historia

Vår historia

Richard Steen Svenska AB registrerades 1972 som ett dotterbolag till Richard Steen & Sønn AS i Oslo. Verksamheten startade med slungrensmaskiner och kompletta blästermålningslinjer från Gietart Machinefabriek B.V. i Nederländerna samt blästerhallar från vårt norska moderbolag.

Per-Olof Bergqvist köpte 1987 det svenska företaget, som bytte namn till Richard Steen AB. Företaget drivs idag som ett familjeföretag av Per-Olofs dotter Anna-Carin och Mats Englund.

Vår verksamhet

Vi arbetar med alla typer av slungrensmaskiner med kringutrustning för kompletta anläggningar från Voortman Steel Machinery, Nederländerna. Detta inklusive målningsmaskiner för primer eller färdigmålning samt Konrad Rump Oberflächentechnik Gmbh & Co. KG, Tyskland. (Vår tidigare leverantör Gietart Machinefabriek B.V. försattes i konkurs i november 2009).

Sedan 2022 är vi också återförsäljare av Pekoteks blästerhallar och målningssystem.

Förbruknings- och reservdelar tillhandahåller vi i eget lager till våra maskiner i Sverige (även till tidigare installerade Gietart maskiner).

Vi är bla återförsäljare på dessa varumärken

pekotek_logo

Pekotek

Blästerhallar och målningslösningar

voortman-logo

Voortman

Slungrensmaskiner och bearbetning av plåt

rump_logotype

Rump

Specialister på blästringsmaskiner

Richard Steen AB har 50 års erfarenhet av Ytbehandling

Blästring & Målning i blodet!

Richard Steen Svenska AB registrerades 1972 som ett dotterbolag till Richard Steen & Sønn AS i Oslo. Verksamheten startade med slungrensmaskiner och kompletta blästermålningslinjer. Företaget drivs idag som ett familjeföretag av Anna-Carin och Mats Englund.

Vi har jobbat med Voortmans produktsortiment i över 20 år!

Mats-Englund-1
richard-steen-logotyp

Över 50 års erfarenhet av arbeten med blästermaskiner, lackering, slungrensmaskiner, stans- och klippsystem, borrar och sågar.

Mats Englund
+46 703-296222
mats@richardsteen.se

Kan vi hjälpa dig?