Korrosionsmålning – Planera och välj rätt teknisk lösning

maj 23, 2023

Korrosionsmålning handlar om att skapa en skyddande beläggning som förhindrar att rost bildas på stål eller järn.

Korrosion kan förhindras genom att använda korrosionsskyddande färg som innehåller korrosionspigment och genom att måla en tillräckligt stor katodiskt skyddande färgfilm på ytan av stål eller järn.

Pekoteks koncept för sprutmålning ger ett starkt korrosionsskydd

De vanligaste alternativen för korrosionsmålning är sprutmålning och pulvermålning. Sprutmålning används mer för tunga arbetsstycken, medan pulvermålning är populärt t.ex. för plåtprodukter.

Lär dig mer om korrosionsmålning här.

Nyhetsarkiv

Du känner väl till Pekoteks MOBL, mobila ytbehandlingslösningar?

Pekotek MOBL är en transportabel 2-i-1-universalkammare som låter dig blästra, måla och torka allt i samma kammare - praktiskt taget var som helst. Den här mobila allt-i-ett-lösningen kan installeraras snabbt och manövreras på 48 timmar - och den är bara hälften så...

Voortman V807 – Arbeta säkert utan att förlora i produktivitet

Med en Voortman V807 robot för skärning av stålprofiler kan du ladda och lossa material från respektive station utan att produktionen störs. Det ger en god arbetsmiljö och hög säkerhet för personalen samtidigt som produktiviteten bibehålls. Säkerhet utan att tumma på...

Voortman – Mot nya ambitiösa mål 2024

Bland de ambitiösa mål Voortman Steel Machinery sätter för 2024 märks engagemang för innovation, kvalitet och kundservice. En del i detta är lansering av flera nya produkter, tjänster och mjukvarulösningar. Ambitiösa mål för 2024 Under det senaste året har vi växt och...

Annons i ytforum för Pekoteks blästringslösningar

Visst har du sett vår annons i ytforum 8 2023! Vi lyfter Pekoteks lösningar för blästring med vass teknik, hög hållbarhet och svårslagen kostnadseffektivitet. Pekotek har över 400 enheter för ytbehandling i drift och har över 25 års erfarenhet av pålitlig och effektiv...

Kan vi hjälpa dig?