Pekotek – Modernisering av blästerkammare för ANDRITZ

okt 20, 2023

Pekotek genomförde moderniseringen av blästerkammaren, vilket ökade produktionskapaciteten vid ANDRITZ Savonlinna Works till dagens produktionskrav. Det utmanande projektet slutfördes enligt tidsschemat.

Pekotek Oy utformade och genomförde en omfattande modernisering av blästerkammaren för ANDRITZ Savonlinna Works Oy. Den tidigare produktionslinjen, färdigställd 1989, uppfyllde inte längre produktionsbehoven. Det nya luftassisterade blästringssystemet slutfördes i juni 2023.

Du kan också läsa mer om projektet här i en artikel på Svenskverkstad.se

Omfattande modernisering som höll tidplanen

I den moderniserade blästringskammaren installerades Pekoteks patenterade luftdrivna Non-Waste-grit-återvinnings- och rengöringssystem samt ett nytt golvrännsystem för insamling av blästringsmaterial. Luftassisteringssystemet för återvinning förbrukar mindre grit och håller griten ren och torr. Non-Waste-systemet är enkelt i sin arbetsprincip, vilket gör det energieffektivt, hållbart och driftsäkert. I Non-Waste-systemet kan flera blästringsmaterial användas samtidigt.

ANDRITZ Savonlinna Works är ett dotterbolag till den globala ANDRITZ Group, som levererar maskiner, utrustning och tjänster för pappers- och massaindustrin över hela världen, så de produkter som företaget producerar är av betydande storlek.

Aluminiumoxidsystem som ett delprojekt

Som ett delprojekt utformade och genomförde Pekotek ett icke-ferritiskt aluminiumoxidsystem för Carelia Corro Oy, som bedriver ytbehandling i produktionsanläggningarna för ANDRITZ Savonlinna Works. Grundat 2017 är Carelia Corro ett företag specialiserat på industriell ytbehandling.

Pekotek har stark expertis och lång erfarenhet inom området

”Pekotek tar hänsyn till produktionskraven och vår verksamhet genom hela projektet. Produktionsstopp minimerades genom att modernisera enligt produktionsbelastningen. Carelia Corros produktion fortsatte också utan avbrott under moderniseringen,” säger produktionstekniker Ari Vehviläinen från ANDRITZ Savonlinna Works.

Vehviläinen prisar Pekoteks know-how och uppmärksamhet mot kunden i olika faser av projektet. Projektet drevs framåt i nära samarbete.

”Pekotek har stark expertis och lång erfarenhet inom området. Vi fick pålitlig information om utrustningens skick baserat på noggranna tillståndsundersökningar för att stödja moderniseringsbeslutet, och samarbetet fungerade smidigt,” säger Vehviläinen.

Sedan 2022 har vi agentur i Sverige för Pekoteks blästerrum och sprutmålningshallar. Ta en kontakt så berättar vi mer om Pekoteks lösningar för energieffktiv målning och lackering.

Nyhetsarkiv

Du känner väl till Pekoteks MOBL, mobila ytbehandlingslösningar?

Pekotek MOBL är en transportabel 2-i-1-universalkammare som låter dig blästra, måla och torka allt i samma kammare - praktiskt taget var som helst. Den här mobila allt-i-ett-lösningen kan installeraras snabbt och manövreras på 48 timmar - och den är bara hälften så...

Voortman V807 – Arbeta säkert utan att förlora i produktivitet

Med en Voortman V807 robot för skärning av stålprofiler kan du ladda och lossa material från respektive station utan att produktionen störs. Det ger en god arbetsmiljö och hög säkerhet för personalen samtidigt som produktiviteten bibehålls. Säkerhet utan att tumma på...

Voortman – Mot nya ambitiösa mål 2024

Bland de ambitiösa mål Voortman Steel Machinery sätter för 2024 märks engagemang för innovation, kvalitet och kundservice. En del i detta är lansering av flera nya produkter, tjänster och mjukvarulösningar. Ambitiösa mål för 2024 Under det senaste året har vi växt och...

Annons i ytforum för Pekoteks blästringslösningar

Visst har du sett vår annons i ytforum 8 2023! Vi lyfter Pekoteks lösningar för blästring med vass teknik, hög hållbarhet och svårslagen kostnadseffektivitet. Pekotek har över 400 enheter för ytbehandling i drift och har över 25 års erfarenhet av pålitlig och effektiv...

Kan vi hjälpa dig?