Pekotek – Modernisering av blästerkammare för ANDRITZ

okt 20, 2023

Pekotek genomförde moderniseringen av blästerkammaren, vilket ökade produktionskapaciteten vid ANDRITZ Savonlinna Works till dagens produktionskrav. Det utmanande projektet slutfördes enligt tidsschemat.

Pekotek Oy utformade och genomförde en omfattande modernisering av blästerkammaren för ANDRITZ Savonlinna Works Oy. Den tidigare produktionslinjen, färdigställd 1989, uppfyllde inte längre produktionsbehoven. Det nya luftassisterade blästringssystemet slutfördes i juni 2023.

Du kan också läsa mer om projektet här i en artikel på Svenskverkstad.se

Omfattande modernisering som höll tidplanen

I den moderniserade blästringskammaren installerades Pekoteks patenterade luftdrivna Non-Waste-grit-återvinnings- och rengöringssystem samt ett nytt golvrännsystem för insamling av blästringsmaterial. Luftassisteringssystemet för återvinning förbrukar mindre grit och håller griten ren och torr. Non-Waste-systemet är enkelt i sin arbetsprincip, vilket gör det energieffektivt, hållbart och driftsäkert. I Non-Waste-systemet kan flera blästringsmaterial användas samtidigt.

ANDRITZ Savonlinna Works är ett dotterbolag till den globala ANDRITZ Group, som levererar maskiner, utrustning och tjänster för pappers- och massaindustrin över hela världen, så de produkter som företaget producerar är av betydande storlek.

Aluminiumoxidsystem som ett delprojekt

Som ett delprojekt utformade och genomförde Pekotek ett icke-ferritiskt aluminiumoxidsystem för Carelia Corro Oy, som bedriver ytbehandling i produktionsanläggningarna för ANDRITZ Savonlinna Works. Grundat 2017 är Carelia Corro ett företag specialiserat på industriell ytbehandling.

Pekotek har stark expertis och lång erfarenhet inom området

”Pekotek tar hänsyn till produktionskraven och vår verksamhet genom hela projektet. Produktionsstopp minimerades genom att modernisera enligt produktionsbelastningen. Carelia Corros produktion fortsatte också utan avbrott under moderniseringen,” säger produktionstekniker Ari Vehviläinen från ANDRITZ Savonlinna Works.

Vehviläinen prisar Pekoteks know-how och uppmärksamhet mot kunden i olika faser av projektet. Projektet drevs framåt i nära samarbete.

”Pekotek har stark expertis och lång erfarenhet inom området. Vi fick pålitlig information om utrustningens skick baserat på noggranna tillståndsundersökningar för att stödja moderniseringsbeslutet, och samarbetet fungerade smidigt,” säger Vehviläinen.

Sedan 2022 har vi agentur i Sverige för Pekoteks blästerrum och sprutmålningshallar. Ta en kontakt så berättar vi mer om Pekoteks lösningar för energieffktiv målning och lackering.

Nyhetsarkiv

Pekotek levererar ytbehandlingssystem som fördubblar NTcabs produktion

I takt med att NTcabs produktion växte var det naturligt att bygga nya produktionsanläggningar och söka mer funktionella ytbehandlingslösningar. Valet föll på Pekotek som leverantör. Bakgrund till projektet NTcab från Nivala är, liksom Pekotek, ett industriföretag som...

Voortman Webbinar 29/6 – Bli ett proffs på fasskärning!

Följ med oss den 29 juni 2023 för ett webbseminarium som hjälper dig att bemästra konsten att fasskära som ett proffs! Voortman Steel Machinery och Hypertherm samarbetar återigen för att dela med sig av sin samlade kunskap, tips och expertis för att skapa...

Korrosionsmålning – Planera och välj rätt teknisk lösning

Korrosionsmålning handlar om att skapa en skyddande beläggning som förhindrar att rost bildas på stål eller järn. Korrosion kan förhindras genom att använda korrosionsskyddande färg som innehåller korrosionspigment och genom att måla en tillräckligt stor katodiskt...

Kan vi hjälpa dig?