Pekotek levererar kvalificerad lösning för blästring och pulverlackering till Mecanil

mar 19, 2023

Mecanil i Liljendal producerar högkvalitativa, säkra och lättanvända gripsågar och fällhuvuden för trädvård och skogsindustri. Utmaningen för Mecanil var att möta ökad produktionsvolym i en äldre anläggning som behövde uppgraderas.

Den gamla målerifabriken, som stod klar 2013, producerade cirka 50 gripsågar om året och produktionsefterfrågan steg till cirka 200–300 gripsågar per år. I kombination med att den befintliga anläggning började bli ganska så sliten så var naturligtvis en uppdatering på sin plats.

Pekoteks lösning för Mecanils blev en Non-Waste blästringskammare samt en separat pulvermålningskammare med ugn och transportsystem.

Projektet flöt utan några större problem. Att färdigställa produktionshallen i tid inom ramen för byggnaden var lite av en huvudvärk, men det kunde lösas och projektet höll de uppsatta tidsramarna!

Vi på Richard Steen sätter stort värde på att få jobba med en partner som Pekotek och kunna erbjuda lösningar till hög kvalitet också på den svenska marknaden.

Bra jobbat teamet på Pekotek!

Här kan du läsa mer om de lösningar som användes i detta projekt:
Non-Waste blästringskammare
Pulvermålningskammare med transportör och ugn

Mecanil-Blästring-pulverlackering-ugn
Mecanil-Blästring-pulverlackering-ugn
Mecanil-Blästring-pulverlackering-ugn

Nyhetsarkiv

Pekotek – Modernisering av blästerkammare för ANDRITZ

Pekotek genomförde moderniseringen av blästerkammaren, vilket ökade produktionskapaciteten vid ANDRITZ Savonlinna Works till dagens produktionskrav. Det utmanande projektet slutfördes enligt tidsschemat. Pekotek Oy utformade och genomförde en omfattande modernisering...

Pekotek levererar ytbehandlingssystem som fördubblar NTcabs produktion

I takt med att NTcabs produktion växte var det naturligt att bygga nya produktionsanläggningar och söka mer funktionella ytbehandlingslösningar. Valet föll på Pekotek som leverantör. Bakgrund till projektet NTcab från Nivala är, liksom Pekotek, ett industriföretag som...

Voortman Webbinar 29/6 – Bli ett proffs på fasskärning!

Följ med oss den 29 juni 2023 för ett webbseminarium som hjälper dig att bemästra konsten att fasskära som ett proffs! Voortman Steel Machinery och Hypertherm samarbetar återigen för att dela med sig av sin samlade kunskap, tips och expertis för att skapa...

Korrosionsmålning – Planera och välj rätt teknisk lösning

Korrosionsmålning handlar om att skapa en skyddande beläggning som förhindrar att rost bildas på stål eller järn. Korrosion kan förhindras genom att använda korrosionsskyddande färg som innehåller korrosionspigment och genom att måla en tillräckligt stor katodiskt...

Kan vi hjälpa dig?