Pekotek levererar kvalificerad lösning för blästring och pulverlackering till Mecanil

mar 19, 2023

Mecanil i Liljendal producerar högkvalitativa, säkra och lättanvända gripsågar och fällhuvuden för trädvård och skogsindustri. Utmaningen för Mecanil var att möta ökad produktionsvolym i en äldre anläggning som behövde uppgraderas.

Den gamla målerifabriken, som stod klar 2013, producerade cirka 50 gripsågar om året och produktionsefterfrågan steg till cirka 200–300 gripsågar per år. I kombination med att den befintliga anläggning började bli ganska så sliten så var naturligtvis en uppdatering på sin plats.

Pekoteks lösning för Mecanils blev en Non-Waste blästringskammare samt en separat pulvermålningskammare med ugn och transportsystem.

Projektet flöt utan några större problem. Att färdigställa produktionshallen i tid inom ramen för byggnaden var lite av en huvudvärk, men det kunde lösas och projektet höll de uppsatta tidsramarna!

Vi på Richard Steen sätter stort värde på att få jobba med en partner som Pekotek och kunna erbjuda lösningar till hög kvalitet också på den svenska marknaden.

Bra jobbat teamet på Pekotek!

Här kan du läsa mer om de lösningar som användes i detta projekt:
Non-Waste blästringskammare
Pulvermålningskammare med transportör och ugn

Mecanil-Blästring-pulverlackering-ugn
Mecanil-Blästring-pulverlackering-ugn
Mecanil-Blästring-pulverlackering-ugn

Nyhetsarkiv

Du känner väl till Pekoteks MOBL, mobila ytbehandlingslösningar?

Pekotek MOBL är en transportabel 2-i-1-universalkammare som låter dig blästra, måla och torka allt i samma kammare - praktiskt taget var som helst. Den här mobila allt-i-ett-lösningen kan installeraras snabbt och manövreras på 48 timmar - och den är bara hälften så...

Voortman V807 – Arbeta säkert utan att förlora i produktivitet

Med en Voortman V807 robot för skärning av stålprofiler kan du ladda och lossa material från respektive station utan att produktionen störs. Det ger en god arbetsmiljö och hög säkerhet för personalen samtidigt som produktiviteten bibehålls. Säkerhet utan att tumma på...

Voortman – Mot nya ambitiösa mål 2024

Bland de ambitiösa mål Voortman Steel Machinery sätter för 2024 märks engagemang för innovation, kvalitet och kundservice. En del i detta är lansering av flera nya produkter, tjänster och mjukvarulösningar. Ambitiösa mål för 2024 Under det senaste året har vi växt och...

Annons i ytforum för Pekoteks blästringslösningar

Visst har du sett vår annons i ytforum 8 2023! Vi lyfter Pekoteks lösningar för blästring med vass teknik, hög hållbarhet och svårslagen kostnadseffektivitet. Pekotek har över 400 enheter för ytbehandling i drift och har över 25 års erfarenhet av pålitlig och effektiv...

Kan vi hjälpa dig?